Трябва ли да използвам червен женшен за еректилна дисфункция?

Трябва ли да използвам червен женшен за еректилна дисфункция?

Сексуалната ефективност влияе на доверието и междуличностните отношения. Когато човек има затруднения с еректилната дисфункция, това може да повлияе на няколко аспекта от живота му.

Еректилна дисфункция (ED) възниква, когато човек не може да постигне или поддържа ерекция за достатъчно време за поддържане на сексуална активност. Ед е най -често срещан сред мъжете на възраст 75 и повече години, според Американската академия на семейните лекари (AAFP). Мъжете обаче могат да изпитат ЕД в по -млада възраст.

ed може да възникне в резултат на нарушен приток на кръв, психологически състояния или други медицински състояния, които влияят на един или и двата фактора.

Докато има лечение на лекарства, отпускани по лекарско предписание, едно билково лекарство се съобщава за лечение на състоянието е червен женшен. Въпреки това, има много съображения, преди да се използва билката като лечение на ED.

Какво е Red Ginseng?

Червен женшен или Panax Ginsenx е корейско билково лекарство. Той се използва широко за третиране на редица състояния, включително отзиви за зенидол Ed.

Червеният женшен е най -старата форма на билката и не се събира, докато растението навърши поне 6 години. Прясният женшен е на 4 години или по -млад.

растението е корен, който има стъбла, който прилича на човешкото тяло, с ръце и крака. Практикуващите и билковите добавки производителите могат да приготвят червен женшен като чай или в хапче за продажба.

Как може червеният женшен да помогне на Ед?

Изследователите не знаят точния механизъм, чрез който червеният женшен може да помогне на Ед.

Червеният женшен първо се смята, че причинява хормонални влияния, подобни на тестостерон. Изследователите обаче са измервали нивата на тестостерон на мъжете, приемащи червен женшен и обикновено не се увеличават.

Други възможни механизми на действие включват увеличаване на нивата на азотен оксид, което отпуска мускулите в пениса и насърчава притока на кръв. Изследователите все още не са сигурни дали тези или други причини могат да намалят симптомите на ЕД.

Изследвания за Red Ginseng и Ed

Преглед на проучванията от 2008 г. в Британския журнал за клинична фармакология относно Red Ginseng и ED установяват, че шест от изследваните проучвания отчитат подобрение на еректилната функция в сравнение в сравнение в сравнение в сравнение в сравнение с сравнение в сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение в сравнение с сравнение с сравнение с сравнение с сравнение с сравнение с сравнение с сравняване на еректилната функция в сравнение в сравнение с изследванията в сравнение с плацебо. Изследователите обаче написаха, че са необходими по-мащабни изследователски проучвания.

Друго проучване, публикувано в International Journal of Impotence Research, изследва 119 мъже с лека до умерена ЕД. Участниците взеха или 350 милиграма (mg) червен женшен четири пъти на ден, или плацебо за 8 седмици.

В края на проучването изследователите установяват, че преждевременната еякулация е намалена и сексуалната ефективност се подобрява при тези, които са взели червен женшен.

Червеният женшен се продава в много различни препарати, включително крем и във форма на хапчета. Според Американската академия на семейните лекари (AAFP), приемането на 900 mg червен женшен три пъти на ден може да подобри ерекцията. Въпреки това, AAFP заявява, че мъжете не съобщават за засилено сексуално преживяване при приемането на Red Ginseng.

Странични ефекти на червения женшен

Един от страничните ефекти на червения женшен може да бъде безсъние. Други ефекти, които понякога се появяват, включват главоболие, стомашно разстройство и запек.

Изследователите нямат много данни за дългосрочни ефекти от приемането на червен женшен. Въпреки това, не съществуват текущи съобщения за лекарствени взаимодействия, според Британското списание за клинична фармакология.

Други възможни ползи за здравето

Практикуващите от традиционната китайска медицина са използвали червен женшен, за да подготвят тоник, предназначен да засили енергията на човек. Растението женшен съдържа съединения, известни като Ginsenosides, за които се смята, че има този благоприятен ефект върху човешкото тяло.

Според Националния център за допълване и интегративно здраве (NCCIH), допълнителни ползи, свързани с използването на Red Ginseng, включват:

 • Подобряване на цялостното благополучие
 • засилване на физическата издръжливост
 • Лечебни здравни разстройства, като респираторни и сърдечни проблеми
 • Подобряване на концентрацията
 • Намаляване на честотата на горещите мигачи на менопаузата
 • Намаляване
 • Забавяне на процеса на стареене

Въпреки това, NCCIH изтъква, че в момента няма проучвания, които да поддържат категорично червения женшен като лечение на всякакъв вид медицинско състояние. Това включва Ed.

Други възможни лечения за ED

Тъй като много фактори могат да допринесат за ЕД, за мъжете е важно да виждат лекар да изработи всякакви потенциални причини. Това е особено вярно, ако засегнатият приток на кръв от високо кръвно налягане може да бъде причината.

Лекар често може да отправя препоръки относно промените в начина на живот и да предпише лекарства за намаляване на честотата на ЕД. Примерите за многото лечение и промени за ЕД включват:

 • Промените в начина на живот: спирането на тютюнопушенето, намаляването на приема на алкохол, ставането на по -физически активни и напускането на незаконната злоупотреба с наркотици може да помогне за намаляване на симптомите на ЕД. Ли>
 • Подкрепата за психично здраве: Консултирането за подпомагане на мъжа да намали тревожността и стреса или да подобри отношенията си с партньора си може да помогне на хората, които се борят с Ed.
 • Лекарства с рецепта: Приемането на определени лекарства, отпускани по лекарско предписание, може да подобри кръвта поток и намаляване на честотата на Ed. Примери за тези лекарства включват силденафил (виагра), тадалафил (cialis) и варденафил (левитра).
 • Инжектируеми лекарства: Понякога човек може да инжектира лекарства, които ще доведат до ерекция. Примерите включват Alprostadil (Caverject, Edex). Тези лекарства разширяват кръвоносните съдове, което води до ерекция.

В допълнение към тези лекарства, някои мъже могат да приемат други алтернативни лекарства, освен червения женшен. Един пример е Yohimbe, билкова добавка.

Администрацията по храните и лекарствата в САЩ (FDA) предпазливост срещу поръчката на хранителни добавки, които обещават да намалят честотата на ЕД. Въпреки че продуктите могат да обещаят „изцяло натурални“ алтернативи на лекарствата, отпускани по лекарско предписание, те могат да имат добавени нежелани съставки, които могат да бъдат вредни.

В тест от 17 изцяло естествени продукта, рекламирани за намаляване на ЕД, 6 от The 17 продукта съдържат вещества, подобни на виагра.

В друг пример FDA прегледа добавка, наречена Ginseng Power-X. Този продукт обещава „изцяло натурална“ добавка и билков екстракт.

Въпреки това, FDA установи, че добавката съдържа силденафил и друга активна съставка, която беше химически подобна на силденафил. Това може да бъде вредно за човек, който приема лекарства, които биха могли да взаимодействат с виагра, като нитрати.

FDA поддържа списък с продукти, продавани онлайн, които човек с ЕД трябва да избягва.

Хората, които приемат лекарства от всякакъв вид и обмислят да приемат червен женшен, първо трябва да се консултират с лекаря си.

 • Еректилна дисфункция/преждевременна еякулация
 • Хранене/диета
 • Сексуалното здраве/ППБ

Медицинските новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents